Voima Kulta

Voima Gold Blog

The Current purchase price is ... €/g

Monta syytä omistaa kultaa

Posted by Marko Viinikka on Dec 29, 2018 8:32:41 PM

Miksi kultaa kannattaa omistaa? Inflaation suojaksi ja vakuutukseksi vai hyvän arvonkehityksen johdosta? Näihin kysymyksiin olen vastannut monia kertoja varainhoitajan tehtävässä ja nykyisessä työnkuvassani. Katso alta muutama tilasto ja graafi ja päättele itse.

Kulta vs. Valuutat

Dollari, euro, jeni, punta tai Saksan markka. Mikään valuutoista ei ole pitänyt historiallisesti tarkasteltuna ostovoimaa kuten kulta. Historiallisesti tarkasteltuna jokaisesta valuutasta on tullut arvoton. Vuodesta 1913 alkaen dollari on heikentynyt n. 97% kultaan verrattuna.

Kulta on maailman vaihdetuimpia omaisuuseria

Kullan päivittäinen vaihto on huimaava, vaikka kaikkia lukuja on mahdotonta saada, sillä kullalla käydään kauppaa joka puolella maailmaa. Kullalla on enemmän likviditeettiä kuin S&P 500 & Dow Jones osakeindekseillä yhteensä.

Kultaa per capita


Muistavatkohan saksalaiset vielä sen ajan, milloin raha menetti nopeasti arvonsa? Tilastot kertovat korkeasta kysynnästä Saksassa. Eniten kultaa on per capita tilastojen mukaan sveitsiläisillä, jossa sijaitsee useita maailman suurimpiin lukeutuvia kullan jalostamoja. Sveitsiläiset ovat ymmärtäneet kullan arvon, ja he ovatkin maailman vaurain kansa.

Kullan arvonkehitys

Euroon siirtyminen ei ole suojannut ostovoimaa - päinvastoin, sillä se on heikentynyt keskimäärin n. 8,8% vuosittain kultaan verrattuna. Euro on fiat faluutta siinä missä muutkin, ja heikkenee vuosi vuodelta kohti tuhoaan.

Kiina Venäjä Turkki Intia KultaostotKulta on virrannut lännestä itään ainakin viimeiset kymmenen vuotta. Markkinoilla huhuillaan jo dollarin lopullisesta tuhosta, ja sitä indikoivat mm. JOM rahastoyhtiön Juuso Mykkänen blogissaan, sekä saksalaisen pankkijätti Commerzbankin pääekonomisti Jörg Krämer videohaastattelussa. Aiheesta voi lukea lisää MacroVoicesin haastattelusta tästä, MoneyWeekin tuoreen jutun täältä, Forbesin spekulaation tästä tai vaikkapa RT:n jutun täältä

Turkin liira ja venezuelan bolivari

Valuutan voimakas heikkeneminen on seurausta luottamuksen menettämisestä. Kulta suojaa valuutan heikkenemiseltä ja poliittisilta kriiseiltä.

Aasian finanssikriisi Korea ja kulta

Aasian talouskriisi (1997) oli luonteeltaan velkakriisi. Eteläkorealaiset joilla oli kultaa, tuplasivat omaisuutensa noin puolessa vuodessa. Muiden omaisuuslajien romahtaessa, toiset moninkertaistivat varallisuutensa. Kriisi on aina myös mahdollisuus. 

USA velka kasvaa

Yhdysvalloissa, Euroopassa, Suomessa ja Kiinassa - kaikkialla on eletty yli varojen. Elämme globaalissa velkakuplassa. Valtiollisesta näkökulmasta yli varojen elämiseen on yksi helppo ratkaisu: uuden rahan painaminen

Juuri tästä syystä sijoittajat vaihtavat paperivaluuttaa kultaan - sitä ei voi luoda tyhjästä ja sillä on n. 5000 vuoden historia arvonsäilyttämisestä. 

P.s. Asiakasiltoja tullaan järjestämään tammikuussa, joten jos et ole vielä ilmaissut mielenkiintoa osallistua, laita meille viestiä niin kutsumme sinut mukaan.

Hyvää uutta vuotta toivottaen,

Marko Viinikka

Toimitusjohtaja

Voima Gold 

Voima Gold Oy - Bulevardi 5 - 09 612 1917 - asiakaspalvelu@voimagold.fi - www.voimagold.com

Topics: Miksi omistaa kultaa, Valuutat vs. Kulta, Likviditeetti, kullan kysyntä, kullan tuotto

At Voima Gold we protect your wealth and keep you informed of global risks

It's our job to see risks and help you navigate them by diversifying into gold. Gold allows you to hedge against currency and geo political risks.

Remember:

  • Voima Gold's App makes it easy to exchange currency to Gold and back when needed
  • Our app is available 24/7
  • We keep you informed

Subscribe Here!

Recent Posts